Secția specială în limba germană la „Lenau”

Departamentul special de limba germană (DSA) este un departament al Liceului de limbă germană Nikolaus Lenau, înființat în 1999 de către Agenția Centrală pentru Școli în Străinătate (ZfA).

În cadrul DSA, elevii Liceului Românesc susțin Abitur-ul german, precum și Bacalaureatul românesc. După examenele centrale de la finalul clasei a VIII-a, elevii școlii cu cinci filiere solicită admiterea în cele două clase a IX-a de la secția specială, care se axează pe matematică-informatică sau științe sociale.

Profesori plasați din Germania le predau elevilor limba germană, matematică și istorie timp de patru ani, în conformitate cu programa și sistemul german. La finalul clasei a XII-a, elevii susțin examenele Abitur scrise și orale la aceste trei materii și examenele de limba română la celelalte materii.

Profesorii noștri sunt plasați de către ZfA din Germania. Aceștia și-au dovedit calitățile în Germania și au trecut printr-un proces riguros de selecție și aplicare. În calitate de profesori cu experiență, ei reprezintă orientările formale și educaționale ale Conferinței Permanente a Miniștrilor Educației și Afacerilor Culturale (KMK) în sistemul școlar din străinătate.

Mulți dintre absolvenții noștri obțin un Abitur foarte bun, iar destui dintre ei continuă să studieze cu mult succes la cele mai prestigioase universități din lume.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)