Lecțiile de germană

De regulă, în cadrul lecțiilor de germană sunt abordate următoarele subiecte:

Istoria literaturii: Elevii învață despre diferitele epoci ale literaturii germane și abordează opere și autori importanți. Aceasta include, de exemplu, Romantismul, Iluminismul sau Modernismul clasic.

Interpretarea textelor literare: Elevii învață metode de analiză a textelor și de interpretare a operelor literare și se ocupă de sensul, mesajul și limbajul acestora.

Ortografie și gramatică: Un alt punct central al lecțiilor de germană este predarea cunoștințelor de ortografie și gramatică. Aceasta include, de exemplu, folosirea majusculelor, punctuația, formarea cuvintelor, structura propozițiilor și stilul.

Competențe lingvistice și de scriere: Lecțiile de germană predau, de asemenea, capacitatea de a comunica în mod corespunzător și de a scrie texte în diferite forme. Aceasta include, de exemplu, argumentarea, analiza, discuția, interpretarea și compoziția literară.

Competențe mediatice: Deoarece mass-media, cum ar fi filmul, televiziunea, internetul și rețelele sociale, devin din ce în ce mai importante în societate, în cadrul lecțiilor de germană se predau, de asemenea, competențe mediatice, pentru a fi capabili să trateze mass-media în mod critic și reflexiv.

Comunicare orală: La DSA, se pune mult accent și pe comunicarea orală. Aceasta include, de exemplu, prezentări, discuții și dezbateri.