Cursuri de limbă

Pentru lecțiile săptămânale opționale de limbi străine, am folosit metodologia renumitului format Jugend debattiert international. Programul contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea competențelor lingvistice și sprijină dezvoltarea abilităților necesare la materiile principale.

Prin practicarea regulată a discursurilor și dezbaterilor, participanții își pot îmbunătăți abilitățile de exprimare orală. Ei învață să își exprime gândurile în mod clar și precis, să își structureze argumentele și să le prezinte în mod convingător. De asemenea, este antrenată capacitatea de a reacționa spontan și rapid la întrebări și argumente.

Abordând diferite subiecte și strategii de argumentare, elevii își pot extinde vocabularul și învață să folosească modalități mai sofisticate de exprimare.

Dezbaterea nu înseamnă doar a vorbi, ci și a asculta și a înțelege argumentele celeilalte părți. Participanții învață să asculte activ, să pună întrebări și să ofere feedback constructiv.

În acest fel, promovăm dezvoltarea lingvistică a elevilor în mai multe moduri și oferim tuturor posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare și de gândire.